Capita Selecta 'Radicalizing the local' met Mustafa Tazeoglu

Gepubliceerd op

Op 3 maart is Mustafa Tazeoglu gastspreker in de reeks Capita Selecta 'Radicalizing the local'. De geboren Duitser maakte tot voor kort deel uit van Medien-Bunker Marxloh, een kunstenaarscollectief in Duisburg dat een succesvolle urban strategy voor de wijk Marxlox heeft ontwikkeld.

Op 3 maart is Mustafa Tazeoglu gastspreker in de reeks Capita Selecta 'Radicalizing the local'. De geboren Duitser maakte tot voor kort deel uit van Medien-Bunker Marxloh, een kunstenaarscollectief in Duisburg dat een zeer succesvolle urban strategy voor de wijk Marxlox heeft ontwikkeld.

Samen met mediadeskundigen, sociologen en stedenbouwkundigen (Tazeoglu studeerde economie en Frans) werkte hij in de Medien-Bunker aan strategieën voor een nieuw perspectief op de stad, en in het bijzonder voor de wijk Marxloh (in Duisburg) dat met een uitgesproken negatief imago had te kampen. Tazeoglu is momenteel verbonden aan het kersverse kunstenaarscollectief Urban Rhizome. Eerder was hij front-office manager van de 23ste World Student Games in Izmir (Turkije) en in 2006 verwierf hij een licentie voor het eerste Duits-Turkse tv-station (Kanal Avrupa TV). Hij was projectleider van 'Kreativ.Quartiere' voor de Europese hoofdstad van cultuur RUHR.2010. In 2009 werd hij geëerd in Brussel als van de honderd Europese talenten voor zijn innovatieve ideeën over stedelijke creativiteit.

Radicalizing the local
De Capita Selecta ‘Radicalizing the local’ wordt gecoördineerd door beeldend kunstenaar Jeanne van Heeswijk die als Artist in Residence aan de Academie is verbonden. Kunstenaars en wetenschappers spreken over de koppeling van hun kunstpraktijk aan thema’s als migratie, burgerschap en het stimuleren van lokale economieën. Op 10 maart houdt Mick Wilson (GradCAM) de laatste lezing in deze reeks.

Tijdstip en locatie
De lezingen vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. Toegang gratis. Voertaal is Engels.

Delen