ITs Festival Amsterdam - 23 juni t/m 1 juli 2011

Gepubliceerd op

Van donderdag 23 juni t/m vrijdag 1 juli 2011 staan de theaters in de binnenstad van Amsterdam weer in het teken van het International Theatre School Festival Amsterdam. Jonge, afstuderende podiumkunstenaars uit binnen én buitenland presenteren zich aan een divers publiek bestaande uit reguliere theaterliefhebbers, castingbureaus, programmeurs, productiehuizen en pers.

Van donderdag 23 juni t/m vrijdag 1 juli 2011 staan de theaters in de binnenstad van Amsterdam weer in het teken van het International Theatre School Festival Amsterdam. Jonge, afstuderende podiumkunstenaars uit binnen én buitenland presenteren zich aan een divers publiek bestaande uit reguliere theaterliefhebbers, castingbureaus, programmeurs, productiehuizen en pers.

Het ITs Festival Amsterdam vormt al 22 jaar dé springplank naar de beroepspraktijk voor jong theater- en danstalent.
 

Met circa 50 verschillende producties is het festival compacter dan de jaren daarvoor. Kwaliteit is daarbij hét criterium. Aangevuld met een uitgebreid randprogramma met o.a. nagesprekken, lezingen door prominente theatermakers, een groot debat over muziektheater, dansworkshops voor zowel professionals als enthousiaste beginners, bruisende afterparties en natuurlijk de jaarlijks terugkerende awardshow, belooft het een memorabele editie te worden. Artistiek directeur van het festival is regisseur en acteur Theu Boermans. Tim Persent, artistiek leider dans, en daarnaast danser bij Leine en Roebana, programmeert alle dansvoorstellingen. Het ITs Festival Amsterdam trekt jaarlijks circa 10.000 bezoekers.  

Een tipje van de sluier: een deel van de afstudeerklas van de Amsterdamse Toneelschool& Kleinkunstacademie maakt een muziektheatervoorstelling i.s.m. schrijver Arnon Grunberg en regisseur Gerardjan Rijnders. Dit jaar veel moderne dans, van de academies uit Amsterdam, Tilburg en Arnhem maar ook uit Australië en Engeland. Op één avond zie je werk van twee verschillende scholen. En voor wie durft: Hamlet vertolkt door studenten uit Rusland (maar gelukkig met boventiteling), en een pittige, politieke aanklacht in ‘Bad People in Guantanamo’ door theaterstudenten uit Rome. En wat heeft William Collins, winnaar van de ITs Choreography Award 2010, voor bijzonders gemaakt met zijn prijzengeld? ITs 2011 geeft je het antwoord.

Het definitieve programma wordt half mei 2011 bekend gemaakt.

De studenten van de Theaterschool Oscar Aerts, Hanne Arendzen en Nathan Brhane hebben hun medewerking verleend aan de ITs-publiciteitscampagne.

Delen