Reinwardt Academie zoekt lector Cultureel erfgoed

Gepubliceerd op

Om invulling te geven aan de ambitie om zich in de komende jaren verder te profileren als kenniscentrum op het gebied van erfgoed is de Reinwardt Academie met ingang van het studiejaar 2011-2012 op zoek naar een lector Cultureel erfgoed. Samen met het team van docenten bouwt de lector aan een kenniskring die in nationale en internationale netwerken een prominente plek inneemt.

 

Om invulling te geven aan de ambitie om zich in de komende jaren verder te profileren als kenniscentrum op het gebied van erfgoed is de Reinwardt Academie met ingang van het studiejaar 2011-2012 op zoek naar een lector Cultureel erfgoed. Samen met het team van docenten bouwt de lector aan een kenniskring die in nationale en internationale netwerken een prominente plek inneemt.

De Reinwardt Academie, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, is het enige opleidingsinstituut in Nederland voor allround erfgoedprofessionals. De academie verzorgt een vierjarige hbo-bachelor Cultureel erfgoed en een internationale hbo-master Museology van anderhalf jaar.

In de komende jaren wil de Reinwardt Academie zich behalve als opleidingsinstituut nadrukkelijker ook als kenniscentrum profileren. De lector Cultureel erfgoed speelt in de vorming hiervan een leidende rol. De insteek van het lectoraat is een ‘clearing house’: het verzamelen en doorgeven van innovatieve ideeën, aangevuld met eigen onderzoek en continu in verbinding met werkveld, onderwijs en wetenschap.

Ook binnen de Reinwardt Academie bekleedt de lector Cultureel erfgoed een sleutelpositie: hij of zij is inhoudelijk leider van de masteropleiding en maakt deel uit van het managementteam.

Klik hier voor de volledige vacaturetekst

Delen