Reusachtig schaap bij Paradiso in Amsterdam

Gepubliceerd op

Een schaap van vijf meter hoog, gemaakt door eerstejaarsstudenten Scenografie, Techniek en Productie van de Theaterschool, staat op zaterdag 12 maart vanaf 11.45 bij Paradiso op het Leidseplein. Het vormt het sluitstuk van een tractoroptocht door Amsterdam.

Een schaap van vijf meter hoog, gemaakt door eerstejaarsstudenten Scenografie, Techniek en Productie van de Theaterschool, staat op zaterdag 12 maart vanaf 11.45 bij Paradiso op het Leidseplein. Het vormt het sluitstuk van een tractoroptocht door Amsterdam.

De optocht is onderdeel van de slotmanifestatie van het project ‘Platteland als Podium’ van de Veenfabriek, waarin de relatie platteland versus stad centraal staat.
 
In de tractoroptocht trekken de boeren letterlijk vanaf het platteland de stad in en openen zo het manifestatieweekend ‘Platteland op Podium’. Dit muziektheaterproject onder de artistieke leiding van Paul Koek is op zaterdag 12 en zondag 13 maart 2011 te zien in en rond Paradiso in Amsterdam. Het gigantische schaap en een aantal tractoren, waaronder nieuwe  én oldtimer-modellen, zijn op en rond het Leidseplein te bewonderen. Met levende koeien, een boerenlunch, een schuurfeest, de geur van hooi en landbouwmachines komt het platteland tot leven op het Leidseplein.

In 2010-2011 is Paul Koek als Artist in Residence voor het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling verbonden geweest aan de Opleiding Productie Podiumkunsten (OPP) van de Theaterschool. Op deze opleiding worden productieleiders en voorstellingsleiders opgeleid die binnen een artistiek team voorstellingen realiseren.

De studenten van de Opleiding Productie Podiumkunsten hebben het thema ‘Platteland als Podium’ toegepast in het ontwerpen en uitvoeren van individuele installaties. Tijdens dit proces zijn zij in de huid gekropen van zowel de ontwerper, als de uitvoerder als de productieleider om zo de samenwerking tussen deze disciplines optimaal te leren begrijpen.

Een aantal van deze installaties kunt u bekijken tijdens het Veenfabriek/Paradisoweekend van 12 en 13 maart a.s. Alle installaties zijn te zien in Scheltema in Leiden in het weekend van 19 en 20 maart 2011.

Voor meer informatie over het programma van ‘Platteland als Podium’ ga naar: http://www.plattelandalspodium.nl/?page_id=565.

Delen