Vierdejaarsstudenten maken implementatieplan voor Gelders Archief

Gepubliceerd op

Vierdejaarsstudenten van de bachelor Cultureel erfgoed hebben een conceptplan gemaakt voor de publieke ruimten van de nieuwbouw van het Gelders Archief. Het plan zal worden uitgevoerd en de multifunctionele ruimte zal in 2013 gereed zijn.

Vierdejaarsstudenten van de bachelor Cultureel erfgoed hebben een conceptplan gemaakt voor de publieke ruimten van de nieuwbouw van het Gelders Archief. Het plan zal worden uitgevoerd en de multifunctionele ruimte zal in 2013 gereed zijn.

Studenten van de bachelor Cultureel erfgoed krijgen als laatste groepsproject de opdracht om een implementatieplan voor een bestaande erfgoedinstelling te maken. Zodoende hebben de studenten direct contact met het werkveld, waardoor de kans dat hun plan daadwerkelijk tot uitvoer wordt gebracht groter is. Een van de zes opdrachtgevers dit jaar is het Gelders Archief.

Voor hun conceptplan maakten de studenten uitgebreide analyses, waarin onder andere de Gelderse identiteit binnenstebuiten werd gekeerd. Tevens maakten zij gebruik van rapporten en statistieken van het Sociaal Cultureel Planbureau en CBS. Het resultaat is te zien in de ruimtelijke ontwerpen (zie afbeeldingen).

Eind januari presenteerden de studenten het plan bij het Gelders Archief. Het nieuwe gebouw komt aan de Westervoortsedijk in Arnhem en is naar verwachting in 2013 gereed.

Delen