31 maart Capita Selecta-lezing door Simón Vélez

Gepubliceerd op

Op donderdag 31 maart houdt de Colombiaanse architect Simón Vélez de eerste lezing van de nieuwe reeks capita selecta The Hand of the Maker, waarin architecten en ontwerpers praten over vakmanschap en materiaalgebruik in de architectuur. Vélez verwierf internationaal faam met zijn bamboe-ontwerpen.Simón Velez (Colombia, 1949) stamt uit een architectengeslacht. Zowel zijn vader als grootvader waren architect. Vélez studeerde aan de Universidad de Los Andes en staat sindsdien aan het hoofd van een eenkoppig architectenbureau, wars van computers en digitale ontwerptechnieken. Hij verwierf internationale faam met zijn ecologische ontwerpen van bamboe en bouwt die over de hele wereld met een vast team handwerkslieden uit zijn geboortestreek, waaronder voor de Expo van Hannover (2000) en in het Nankun Shan natuurreservaat in China waarvoor hij werd onderscheiden door het Amerikaans Genootschap van Landschapsarchitecten. De ontwerpen van Vélez kenmerken zich door een mengeling van technieken uit de avant-garde, ecologische methodes en lokaal design, waarbij hij steevast gebruikmaakt van duurzame bouwmaterialen. In 2009 ontving Vélez de Grote Prins Claus Prijs.

Tijdstip en locatie
De lezingen vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213, te Amsterdam.
Toegang gratis. Voertaal is Engels.

The Hand of the Maker
The Hand of the Maker is de titel van een reeks capita selecta over vakmanschap en materiaalgebruik in de architectuur. Zes architecten en ontwerpers praten over hun passie voor een bepaald materiaal, zoals vilt, hout en bamboe, en de wijze waarop ze het dit materiaal verwerken in hun ontwerp. In april en mei staan nog vijf afleveringen op het programma: Alex van de Beld (07/04), Koen van Velsen (14/04), Claudy Jongstra en Marleen Engbersen (12/05), Elena Barthel (19/05) en Peter Fattinger (26/05).


Delen