Open Ateliers start in de Academie voor Beeldende Vorming

Gepubliceerd op

In het gebouw van de Academie voor Beeldende Vorming aan het Hortusplantsoen begint dit jaar op 19 en 20 maart de manifestatie Open Ateliers van de Plantage Weesperbuurt. In het monumentale pand werken overdag en vaak ook ‘s avonds honderden studenten aan hun praktische en theoretische ontwikkeling tot docent Beeldende kunst en vormgeving.

De expositie bestaat uit werken van meer dan vijftig kunstenaars waaronder ook het werk van een aantal oud-studenten van de Academie voor Beeldende Vorming. In het gebouw is het werk van alle deelnemers aan de Open Atelier route te zien. 

Directeur Robert Smit: "Ateliers en academies zijn belangrijke plekken in de stad. Het zijn plaatsen waar interessante en inspirerende interacties ontstaan, waar zorgvuldig omgegaan wordt met ruimte. Ruimte die niet beperkend werkt maar als zodanig ‘ruimte’ biedt of zelfs oproept. De organisatie van de atelierroute streeft ernaar om u tijdens uw route alle ruimte te bieden. De Academie ondersteunt dat streven en verwelkomt graag geïnteresseerd publiek."

De expositie is gratis toegankelijk.

Meer informatie
www.openateliersplantageweesper.nl

Delen