Oudstudent Rolf Dekens naar Tribeca Filmfestival

Gepubliceerd op

De korte film Bunny (camera Rolf Dekens, oudstudent lichting 2001) is geselecteerd voor het prestigieuze Tribeca Filmfestival in New York. Half april vindt tijdens het festival de wereldpremière plaats.

De korte film Bunny (camera Rolf Dekens, oudstudent lichting 2001) is geselecteerd voor het prestigieuze Tribeca Filmfestival in New York. Half april vindt tijdens het festival de wereldpremière plaats.

Bunny (regie Robert Snow) gaat over een 9-jarige jongen die wordt bestolen van zijn lievelingskonijn. Samen met zijn vriendje gaat hij in een achterstandswijk op zoek naar het diertje.

De film is samen met 59 andere titels geselecteerd uit bijna drieduizend inzendingen uit de hele wereld. Het is de eerste van vier producties die Dekens de afgelopen twee jaar in de Verenigde Staten heeft gedraaid. Verder draaide hij in Nederland onder andere de films Vet hard! en Pizza Maffia.

De tiende editie van het Tribeca Filmfestival vindt plaats van 20 april tot en met 1 mei 2011. Het evenement werd opgericht door Robert De Niro. De acteur wilde hiermee de oude wijk in Manhattan, die zwaar was getroffen door de terroristische aanvallen op 11 september 2001, zijn glans weer teruggeven.

In een paar jaar tijd is Tribeca uitgegroeid tot een van de belangrijkste filmevenementen ter wereld.

Delen