Veel projecten van oudstudenten in eerste selectie van De Oversteek

Gepubliceerd op

De Oversteek is een reeks van onafhankelijke speelfilms voor bioscoop en televisie die jonge regisseurs de kans geeft een eerste of tweede speelfilm te realiseren. Onder andere de projecten van Sammy Reynaert en Eché Janga (beiden lichting 2010) en van David Verbeek (lichting 2005) werden geselecteerd voor treatmentontwikkeling.

 

Na de treatmentontwikkeling zal een definitieve selectie gemaakt worden van de films die uiteindelijk gerealiseerd zullen worden.

De Oversteek staat voor een type auteursfilm waarin de regisseur een eigen visie laat zien op de dagelijkse realiteit, in een beeldtaal die ook een internationaal publiek aan kan spreken. De Oversteek Plus is een project voor bewezen talent waarin een derde speelfilm gemaakt kan worden. Het budget geeft ruimte voor drie Oversteekfilms en één Oversteek Plus film.

Een gezamenlijke commissie die bestaat uit NTR, VARA en VPRO, het Filmfonds en het Mediafonds heeft elf plannen geselecteerd voor treatment-ontwikkeling. Hieruit zal zal een selectie gemaakt worden van vier films. Projecten van oudstudenten die geselecteerd zijn:

* Eerste Liefde - IJswater Films - scenario en regie: Jaap van Heusden, (lichting 2005)
* Zaffer - Habbekrats - Scenario: Jim Taihuttu en Victor Ponten - Regie: Jim Taihuttu - Productie: Frieder Wallis (lichting 2006)
* Voor ik Vergeet - Pupkin Film - Scenario: Tijs van Marle (lichting 2003) - Regie: Margien Rogaar (lichting 2002)
* Altijd Zondag - IDTV Film - Scenario: Sammy Reynaert (lichting 2010) - Regie: Eché Janga (lichting 2010)
* Je Maintiendrai - KeyFilm - Scenario: Eveline Verwoerd (lichting 2000) en Saskia Diesing - Regie: Saskia Diesing

De Oversteek Plus
* Full Contact - IDTV Film - Scenario en regie: David Verbeek (lichting 2005)
* Nude Area - IDTV Film - Scenario en regie: Urszula Antoniak (lichting 1993)

De negen Oversteek-projecten ontvangen ieder een treatmentbijdrage van 8.000 euro.
De twee Oversteek Plus-projecten ontvingen reeds een treatmentbijdrage van het fonds en kunnen deelnemen aan de volgende selectiefase.

Delen