Zes capita selecta over materiaal in de architectuur

Gepubliceerd op

Op donderdag 31 maart gaat een nieuwe reeks capita selecta van start over materiaal en materiaalgebruik in de architectuur. In 'The Hand of the Maker' spreken zes architecten en ontwerpers over hun passie voor een bepaald materiaal, zoals vilt en bamboe, en de wijze waarop ze het materiaal in hun ontwerpen verwerken.


Vakmanschap is opnieuw een belangrijk onderdeel van de architectuur geworden. Architecten positioneren zich ook steeds vaker als vakmensen die uitstekende kennis hebben van de materialen die in hun ontwerpen worden gebruikt. Maar ook het materiaal zelf is steeds vaker de katalysator in het ontwerpproces. ‘The Hand of the Maker’ is een reeks capita selecta over vakmanschap en materiaalgebruik in de architectuur.

Tijdstip en locatie
De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Locatie: Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. De voertaal is Engels. Toegang gratis.

Programma
31 maart
Simón Vélez
Architect / Colombia

7 april
Alex van de Beld
Architect / Onix

14 april
Koen van Velsen
Architect / Architectenbureau Koen van Velsen

12 mei
Claudy Jongstra & Marleen Engbersen
Studio Claudy Jongstra

19 mei

Elena Barthel
Rural Studio Alabama

26 mei
Peter Fattinger
Architect / Design Build Studio Wenen

Delen