Academie publiceert StreetWorks: Patterns in Urbanity

Gepubliceerd op

De Academie van Bouwkunst publiceerde onlangs het derde deel in de reeks Research - Reflections - Projects waarin door onderzoekers gereflecteerd wordt op het vakdebat en actuele ontwerpopgaven. StreetWorks: Patterns in Urbanity is gewijd aan het onderzoeksproject van Henk Hartzema, lector Design in Urbanism aan de Academie.

De Academie van Bouwkunst publiceerde onlangs het derde deel in de reeks Research - Reflections - Projects waarin door onderzoekers wordt gereflecteerd op het vakdebat en actuele ontwerpopgaven. De publicatie StreetWorks: Patterns in Urbanity is gewijd aan het onderzoeksproject van Henk Hartzema, lector Design in Urbanism aan de Academie.

In het internationale onderzoeks- en ontwerpproject StreetWorks: Patterns in Urbanity verkende en onderzocht Henk Hartzema, lector Design in Urbanism, met studenten van de Academie de functie van de straat in zes Europese steden met elk een inwonertal van rond de 1 miljoen: Amsterdam, Brussel, Edinburgh, Helsinki, Porto en Zagreb. Ter plaatse werd samengewerkt met architectuuropleidingen en stedenbouwkundige diensten. De samenwerking was een initiatief van de European Association for Architectural Education (EAAE). De deelnemers concentreerden zich op de bindende functie van de stadsstraat en op het begrip van de gelaagde stedelijke werkelijkheid van de straat door de blik te verleggen naar tradities en ideologische opvattingen elders in Europa.

Naast de onderzoeks- en ontwerpresulaten van de verschillende studententeams bevat de publicatie bijdragen van Rogier van den Berg, Joan Busquets, Noël van Dooren, Henk Hartzema, Alex Krieger en Ton Schaap.

Verkrijgbaarheid
De publicatie is verkrijgbaar bij Architectura & Natura en in de bibliotheek van de Academie van Bouwkunst.

StreetWorks: Patterns in Urbanity
design: Sander Boon
hardcover | English | 160 pp.
Academie van Bouwkunst / Architectura & Natura Publishers
isbn 9789461400048
19,50 / 17,50 (students)

Delen