Korte film Suiker genomineerd voor Cannes

Gepubliceerd op

De korte Nederlandse film Suiker is geselecteerd voor The NFB Online Competition van het Filmfestival van Cannes. De film is onder andere gemaakt door Jeroen Annokee (oudstudent Regie, Lichting 2000) en Sander Verdonk (oudstudent Productie, lichting 2006).

 

De korte Nederlandse film Suiker is geselecteerd voor The NFB Online Competition van het Filmfestival van Cannes. De film is onder andere gemaakt door Jeroen Annokee (oudstudent Regie, Lichting 2000) en Sander Verdonk (oudstudent Productie, lichting 2006).

De korte film vertelt over Bert, wiens schaars geklede buurmeisje Klaasje een kopje suiker komt lenen. De film is geregisseerd door Jeroen Annokkkee, het scenario is van jeroen Annokkee en Dennis van der Ven (onder andere bekend van het tv-programma Draadstaal).

Sander Verdonk over de nominatie: "Wij waren en zijn natuurlijk super blij, maar sinds de selectie en het winnen van Clermont-Ferrand is het uberhaupt een rollercoaster ride met al bijna 80 festival selecties.. Ik ben er in ieder geval, al is het helaas zonder rode loper, maar waarschijnlijk wel met meer kijkers dan de hoofdcompetitie."

Suiker is samen met de negen andere titels die kans maken op een prijs online beschikbaar gesteld op de website www.nfb.ca/cannes. Hier kan het publiek stemmen op de favoriet. De film die de meeste positieve beoordelingen krijgt, wint de competitie.Het is de eerste Nederlandse productie dit jaar die kans maakt op een prijs in Cannes. In de competitie om de Gouden Palm en in het bijprogramma Un Certain Regard zijn dit jaar geen Nederlandse films opgenomen.


Suiker is één van de films in de serie KORT! De serie geeft een mix van jonge en gevestigde scenarioschrijvers en filmmakers de kans korte fictiefilms te maken. De NTR, het Nederlands Fonds voor de Film, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en het CoBO Fonds maken de productie van deze korte fictiefilms mogelijk.

Update: De korte Nederlandse film Suiker van Dennis van de Ven en Jeroen Annokee is donderdag buiten de prijzen gevallen op het Filmfestival van Cannes.

De winnaar werd gekozen op basis van beoordelingen die kijkers gaven op de website van de competitie. Suiker eindigde wel hoog in het klassement en stond tijdens de periode waarin de beoordelingen konden worden gegeven zelfs enige tijd bovenaan.

De korte film vertelt over Bert, wiens schaars geklede buurmeisje Klaasje een kopje suiker komt lenen.

Delen