'Lieve Anne-Marieke' winnaar van <i>Cultuur = ... ?!</i>

Gepubliceerd op

De film 'Lieve Anne-Marieke' van Anne -Marieke Graafmans heeft op zondag 17 april de wedstrijd 'Cultuur = ... ?!' gewonnen. Jonge schrijvers, filmmakers en kunstenaars gaven ieder een antwoord op de vraag: Wat is cultuur? Anne-Marieke studeert dit jaar af (Regie documentaire) en maakte de film in haar derde jaar.

 

De film 'Lieve Anne-Marieke' van Anne -Marieke Graafmans heeft op zondag 17 april de wedstrijd 'Cultuur = ... ?!' gewonnen. Jonge schrijvers, filmmakers en kunstenaars gaven ieder een antwoord op de vraag: Wat is cultuur? Anne-Marieke studeert dit jaar af (Regie documentaire) en maakte de film in haar derde jaar.

De jury, bestaande uit filmregisseur Jos Stelling, theatermaker Tjerk Ridder en fotograaf RVDA, koos uit alle inzendingen de meest in het oogspringende werken. Anne-Marieke Graafmans (film), Chris Frieswijk (muziek), Petra Smits (kunst) Jonas Klinkenbijl (nieuwe media), Amber-Helena Reisig (literatuur) en Irso Koekkoek (kunst) dongen mee naar de winst.

Tjerk Ridder, presenteerde de uitreiking. Nadat de genomineerden hun werk kort hadden toegelicht werd de winnaar bekendgemaakt. Het oog van de jury was gevallen op de korte film Lieve Anne-Marieke van Anne-Marieke Graafmans. In de film laat Graafmans zien hoe toevallige voorbijgangers op een pont in Amsterdam reageren op een persoonlijk geschreven liefdesbrief van een ex.

Jurylid en filmregisseur Jos Stelling schreef over haar inzending: “Lieve Anne-Marieke is een originele simpele poëtische film over alles. Het is een lieve, warme en positieve film over afscheid. Een film die ik graag gemaakt zou willen hebben.” Stelling had dan ook geen tip voor de jonge filmmaakster. Hij schrijft: “Mij past bescheidenheid”. Hij bood haar een tienrittenkaart voor Louis Hartlooper Complex & Springhaver Theater aan.

Delen