Opleiding Scenografie ensceneert drie wereldpremières

Gepubliceerd op

De György Ligeti Academy brengt op 21 april in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag het concert Triptiek , geënsceneerd door studenten van de Opleiding Scenografie van de Theaterschool. In een recensie geschreven door Jochem Valkenburg in de NRC van 7 april 2011 wordt de enscenering door de Opleiding Scenografie speciaal vermeld.

De György Ligeti Academy brengt op 21 april in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag het concert Triptiek, geënsceneerd door studenten van de Opleiding Scenografie van de Theaterschool. In een recensie geschreven door Jochem Valkenburg in de  NRC van 7 april 2011 werd de enscenering door de Opleiding Scenografie speciaal vermeld:

"Drie wereldpremieres werden als drieluik semi-geënsceneerd uitgevoerd in samenwerking met studenten Scenografie. (...) De combinatie van enscenering en muziek werkte het best in Five Monochromes (2011) van Thrainn Hjamarsson. De musici speelden niet veel meer dan een afwisseling van een luid, Ligeti-achtig (!) akkoord en lang bijna onhoorbaar gemurmel.
Dat scenografe Marjolijn Brouwer ze daarbij aan het eind liet insluiten tussen drie grote panelen was zowel akoestisch als visueel het opmerkelijkste moment van de avond."

Studenten van de opleidingen Techniek en Theater en Productie Podiumkunsten van de Theaterschool tekenen voor de technische  en organisatorische realisatie. Triptiek is de afstudeervoorstelling van Ilona Brink en  Mark Thewessen, vierdejaarsstudenten van de Opleiding Techniek en Theater van de Theaterschool, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Triptiek is te zien en beluisteren op: do 21 april 2011 om 20.00 uur
in Den Haag, Koninklijk Conservatorium,  Kees van Baarenzaal
entree gratis.

zie ook: www.ahk.nl/theaterschool/actueel/agenda/event/cal/2011/04/21/event/triptiek///tx_cal_phpicalendar/


Delen