Werkplaatsmeester voor maquetteatelier

Gepubliceerd op

Beeldhouwer en modelmaker Martijn Troost is onlangs aangesteld als werkplaatsmeester van het maquetteatelier. Hij is zeer ervaren in het ontwerpen en maken van decors en driedimensionale modellen voor de film- en reclame-industrie en voor verschillende theatergezelschappen, waaronder het Nationale Toneel, waarvoor hij levensechte rubberen kadavers ontwierp.


Martijn Troost (1963) studeerde in 1990 af aan de Gerrit Rietveld Academie (richting beeldhouwen). Sindsdien werkt hij als modelmaker, beeldhouwer en decorbouwer en maakt hij props en special effects voor speelfilms, commercials, fotografie en theaterproducties. Hij is gastdocent aan de HKU en de Gerrit Rietveld Academie en nu dus ook aan de Academie van Bouwkunst, waar hij studenten begeleidt bij het maken van maquettes voor verschillende ontwerpopgaven.

Martijn Troost is in het maquetteatelier aanwezig op maandag- en dinsdagavond en vrijdags overdag.

Delen