(Dance) Notation Series #1

Gepubliceerd op

Ter gelegenheid van de opening van de mediatheek van ICKamsterdam belichten verschillende makers en partners van ICKamsterdam op zondag 22 mei het thema van overdracht en notatie in de (Dance) Notation Series #1. Het onderzoek naar dit thema gebeurt op initiatief van het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling.

Ter gelegenheid van de opening van de mediatheek van ICKamsterdam belichten verschillende makers en partners van ICKamsterdam op zondag 22 mei het thema van overdracht en notatie in de (Dance) Notation Series #1. 

De (Dance) Notation Series zet het onderzoek voort naar nieuwe methodes voor de documentatie, overdracht en conservatie van hedendaagse dans- en choreografiekennis. Het is een initiatief van ICKamsterdam en het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling. Het thema stond ook centraal in het vierde nummer van het tijdschrift RTRSRCH.
Meer over RTRSRCH Vol 2. no. 2: <notation>

ICKamsterdam opent op zaterdag 21 mei officieel de deuren van haar mediatheek in het souterrain van gebouw Candida aan de Nieuwezijds Voorburgwal 120 te Amsterdam. De mediatheek is een nieuwe internationale en interdisciplinaire ontmoetingsplek voor makers, dansers, docenten, onderzoekers en iedereen die geïnteresseerd is in dans. In de mediatheek kunnen bezoekers een rijk en levend archief induiken over overdracht en notatie opgebouwd vanuit de artistieke praktijk. Te zien, te lezen en te ervaren is het werk van een uitgebreid internationaal netwerk aan makers, onderzoekers, docenten en wetenschappers. De multimediale collectie slaat een brug tussen de theorie en praktische bevindingen uit het verleden en de ontwikkelingen van nu.

De opening van de mediatheek bestaat uit een weekendprogramma. Op de zaterdag krijgt de samenwerking met Festival Cinedans een nieuwe vorm met een eerste filmvertoning; op zondag volgt (Dance) Notation Series #1.

U kunt zich voor de officiële opening aanmelden door vóór 16 mei 2011 een e-mail te sturen naar elienvanriet@ickamsterdam.nl.

Delen