Danceclopedie Springstof wint internationale prijs voor innovatie

Gepubliceerd op

Het boek Springstof – danceclopedie voor jonge dansers, uitgegeven door de dansopleidingen van de Theaterschool, heeft de prestigieuze internationale ICMA-prijs gewonnen voor innovatie. Springstof is gemaakt door Petra Boers en Suzanne Hertogs, het creatieve team dat ook zit achter het succesvolle jongerenboektijdschrif DUF.

De International Corporate Media Award (IMCA) werd toegekend in de categorie in opdracht gemaakte boeken (corporate books). De uitgave van de Theaterschool werd beloond met een Award of Excellence voor Innovatie in boek concept en design. Deelnemers uit negen landen participeerden in de international competitie, die is opgezet om creatieve uitwisseling van ideeën op het vlak van corporate media te stimuleren.

Speciaal gemaakt voor jongeren
Springstof is speciaal gemaakt voor jonge dansers. Aanleiding was het 40-jarig jubileum in 2010 van de dansopleidingen in Amsterdam. De Theaterschool wilde geen saai geschiedenisboek, maar een levendig boek voor jonge aankomende dansers en benaderde daarvoor het creatieve duo Petra Boers en Suzanne Hertogs. Het werd een prachtboek, dat in de vakpers zeer goede recensies ontving.

Het boek staat boordevol inspiratie voor jonge dansers die de eerste stappen op het danspad nog moeten zetten, maar ook voor hen die van dansen hun beroep willen maken. Springstof laat de rijkdom en veelzijdigheid van de dans zien. Het boek bevat verhalen van mensen die hun liefde voor de dans met elkaar gemeen hebben: kinderen van vooropleidingen, studenten, oud-studenten, dans-BN‘ers en artistiek leiders. Het staat boordevol 'danspiratie': real life stories, dansfun & -facts, danstranen & -toppen. In het boek staan verhalen over keihard werken en heerlijk genieten, dansdromen en desillusies, tips voor audities, een handig formulier om de meest gestelde vragen over dans te beantwoorden.

Ook passeren de vermoeiendste vooroordelen en clichés de revue, zoals 'alle dansers eten sla'. En om de wachttijd voor een optreden of auditie te bekorten bevat Springstof een Danskruiswoordpuzzel voor het hele dansgezin en een Danzenbord.


Nieuwsgierig? Het boek is nog altijd verkrijgbaar via de boekhandel of te bestellen via internetboekhandels zoals bol.com


ISBN/EAN: 978-90-71681-09-7
Uitgever: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten – de Theaterschool
Winkelprijs: 14,95 euro

Delen