No Comment - Prague Quadrennial

Gepubliceerd op

Van 16 t/m 26 juni vindt de Prague Quadrennial of Performance Design and Space plaats. Acht studenten van vier verschillende Nederlandse opleidingen scenografie hebben één installatie ontworpen en gebouwd voor de Praagse Quadriënnale. De Theaterschool wordt vertegenwoordigd door Sofie Doeland, Lisanne Hakkers.

Van 16 t/m 26 juni vindt de Prague Quadrennial of Performance Design and Space plaats. Acht studenten van vier verschillende opleidingen scenografie - Amsterdam, Utrecht, Groningen en Maastricht - hebben één installatie ontworpen en gebouwd voor de Praagse Quadriënnale. De Theaterschool wordt vertegenwoordigd door Sofie Doeland, Lisanne Hakkers van de Opleiding Scenografie.

No Comment is een installatie waarin de kijker horizontaal wordt geconfronteerd met videobeelden van de acht studenten. Door de ongemakkelijke houding van de kijker en de directe blik van de personen in de projectie ontstaat een intieme interactie. In de verstilde beelden komen zowel de passie als de kwetsbaarheid naar boven en stellen zij zich de vraag: zijn wij een nieuwe generatie die worstelt of zijn we passief?

Studenten: Pieter Angeneind, Karin Post (Groningen), Lena Kauper, Anna Schurau (Maastricht), Hanneke Schriever, Dirk Sonneveld (Utrecht), Sofie Doeland, Lisanne Hakkers (Opleiding Scenografie, de Theaterschool - Amsterdam).

Begeleiding: Peter Missotten

Delen