We Live Here: An Academy

Gepubliceerd op

Het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling presenteert in samenwerking met een aantal partners uit het werkveld van 5 tot en met 10 juli het evenement We Live Here: An Academy. Het programma bestaat uit workshops, lezingen, wandelingen, discussies en presentaties.

 

We Live Here: An Academy is een initiatief van Marijke Hoogenboom (lector Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling aan de AHK) Nicole Beutler en Andrea Boži?. Deelnemers aan het evenement zijn onder anderen Eric Ellingsen – Species of Space (Berlijn), andcompany&Co. (Berlijn), Tony Oricco (New York), Laurent Chétouane (Berlijn), Igor Dobri?i? (Amsterdam), Joe Kelleher (Londen) en Debra Solomon (Amsterdam).

Het zesdaagse evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling, NB Projects, het Fonds voor de Podiumkunsten, Frascati, ICKamsterdam, en het Goethe Institut Amsterdam.

An Academy opereert sinds 2005 als een reeks experimentele, niet-institutionele educatieve situaties, steeds op een andere locatie en in een andere context. In 2005 en 2006 vond An Academy plaats in samenwerking met het Holland Festival, in 2007 met Kunstenfestivaldesarts en in 2008 met het IDFA. Een Academy is de follow-up van de 'Jonge makers tour', ontworpen door Nicole Beutler / LISA voor het Holland Festival 2004.

Meer informatie over An Academy

Delen