Afstudeerkrant Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie verschenen

Gepubliceerd op

Over enkele weken studeert een nieuwe lichting talentvolle acteurs af aan de Amsterdamse Toneelschool& Kleinkunstacademie. In de afstudeerkrant aandacht voor de drie afstudeervoorstellingen, waaronder 'De Hollanders', met tekst van Arnon Grunberg en regie door Gerardjan Rijnders.

Over enkele weken studeert een nieuwe lichting talentvolle acteurs af aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie. In de afstudeerkrant aandacht voor de drie afstudeervoorstellingen, waaronder 'De Hollanders', met tekst van Arnon Grunberg en regie door Gerardjan Rijnders.

In De Hollanders is te zien hoe twee jonge soldaten getraumatiseerd terugkeren uit Afghanistan in het kille Nederland. Het stuk wordt geregisseerd door Gerardjan Rijnders; de tekst is van Arnon Grunberg, die door acht studenten benaderd werd. In de afstudeerkrant een interview met Rijnders en een column van Grunberg. De Hollanders opent op donderdag 23 juni het ITs Festival. Daarnaast is het stuk te zien op 21, 22, 24 en 25 juni in De Kleine Komedie.

Regisseur Peter de Baan maakte met zes ATKA-studenten de voorstelling Crimes of the Heart, over jaloezie. Volgens de regisseur laat het stuk de volle breedte van de Toneelschool&Kleinkunstacademie zien. "Deze voorstelling is een soort fragmentatiebom."

Student Lykele Muus schreef Iedereen behalve ik, over een groep twintigers die een uitgeverij van de grond probeert te tillen. Regisseur Maaike van Langen kenschetst het stuk als een virtuoos portret van jonge mensen met al hun vragen, twijfels en keuzes.

Crimes of the Heart en Iedereen behalve ik zijn beide te zien van 20 tot en met 25 juni in de Theaterzaal van de Theaterschool.

Blader de ATKA-krant online door

Download de ATKA-krant (PDF)

Vanaf half juni presenteren de afstudeerders van de Theaterschool zich op deze website.
Lichting 2011

Delen