Eindexamenexpositie This Side Up

Gepubliceerd op

Op 8, 9 en 10 juli exposeerden de afstudeerders van de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming hun eindwerk. Het beeldend werk van de nieuwe kunstdocenten bestaat uit schilderijen, tekeningen, sculpturen, installaties en nieuwe media.

 

Alle studenten presenteren zich online met hun afstudeerwerk: Lichting 2011.

Onder begeleiding van docenten Kees Streefkerk en Erik Rikkelman stelden de studenten Mahra van der Boom, Niels Otten en Marlies Valkering een concept voor de tentoonstelling samen. Een tot de verbeelding sprekende routing leidt het publiek dwars door de Academie en de projectruimte Basisburo langs de 61 werken van de afstudeerders. Daardoor krijgt de bezoeker een compleet beeld van het eindwerk; de pagina's van de catalogus verzamelt de bezoeker ook zelf.

Studenten van de Academie voor Beeldende Vorming worden opgeleid tot ongegradeerd docent Beeldende kunst en vormgeving en kunnen gaan doceren in het primair, voortgezet of beroepsonderwijs, of gaan werken in buitenschoolse instellingen zoals kunstencentra en musea. In de vierjarige opleiding staan theorie van kunst en cultuur, praktijk en overdracht centraal en volgen de studenten kunsteducatieve stages.

De opening van This side up vond plaats op vrijdag 8 juli; de expositie was te bezoeken op zaterdag 9 en zondag 10 juli 2011 van 12.00 tot 17.00 uur in de Academie voor Beeldende Vorming (Hortusplantsoen 2) en het Basisburo (Tolstraat 129) te Amsterdam.

Voor journalisten en genodigde relaties vond er op de dag voorafgaand aan de opening een preview plaats.

Delen