Reinwardt Academie ontvangt delegatie Zwitserse musea

Gepubliceerd op

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni zijn zo'n twintig vertegenwoordigers van Zwitserse musea te gast bij de Reinwardt Academie. Voor het bezoek is een programma samengesteld over de omgang met gevoelige en/of controversiële thema's van tentoonstellingen.

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni zijn zo'n twintig vertegenwoordigers van Zwitserse musea te gast bij de Reinwardt Academie. Voor het bezoek is een programma samengesteld over de omgang met gevoelige en/of controversiële thema's van tentoonstellingen.

Naast toelichtingen door Reinwardt-directeur Teus Eenkhoorn en docente Léontine Meijer-van Mensch zijn er bijdragen van dr. Peter van Mensch, Andrea Kieskamp namens de Nederlandse vertegenwoordiging van de internationale ICOM-vereniging en Siebe Weide, voorzitter van de Nederlandse Museumvereniging.

De deelnemers aan het programma brengen verder een bezoek aan het Tropenmuseum, het Nederlands Uitvaartmuseum Tot Zover en het Het Dolhuys, museum van de psychiatrie.

Delen