Student Nationale Balletacademie in Avond van de Jonge Danser

Foto: Lilian van Rooij

Gepubliceerd op

Nathan Brhane, student aan de Nationale Balletacademie, is op 13 juni 20.30 bij de NTR op Nederland 2 te zien in De Avond van de Jonge Danser. Tijdens deze avond strijden jonge, talentvolle dansers van vier Nederlandse dansopleidingen om de titel ‘Beste jonge danser van Nederland 2011’.


Tijdens een selectiedag koos choreografe Conny Janssen van elke school één finalist uit een groep van in totaal zeventien dansers. De finalisten zijn:

  • Nathan Brhane – Nationale Balletacademie
  • Floor Eimers –Koninklijk Conservatorium, Den Haag
  • Yeli Beurskens –Artez Arnhem
  • Michael Sastrowitomo –Codarts Rotterdam

Op de Avond van de Jonge Danser dansen de vier finalisten elk een solodans waar ze zelf de choreografie van maakten. Daarnaast dansen ze als groep in een bestaande choreografie van Conny Janssen, en studeerden ze met Conny Janssen een geheel nieuwe choreografie in.

De jury, bestaande uit danseres Igone de Jongh en choreografen Ed Wubbe en Alida Dors, wijst aan het eind van de avond de winnaar aan. De winnaar neemt namens Nederland deel aan het Eurovisie Young Dancers Festival 2011 in Oslo. Beide competities worden ge(co)produceerd en uitgezonden door NTR Podium.

Urban Dancecompetitie
Naast deze competitie vindt er op de internetsite van De Avond van de Jonge Danser ook een Urban Dancecompetitie plaats. Urban dansers worden opgeroepen om een filmpje van een minuut in te sturen. De filmpjes worden geplaatst op http://deavondvandejongedanser.ntr.nl en verspreid via sociale media. Choreografe Alida Dors kiest de beste inzendingen uit. Zij mogen meedansen in een nieuwe Nederlandse dansfilm.

Meer informatie
http://deavondvandejongedanser.ntr.nl/

Delen