Ton Schaap houdt Midsummernight Lecture 2011

Gepubliceerd op

Vanavond houdt stedenbouwkundige Ton Schaap de Midsummernight Lecture 2011. De Academie nodigt voor deze lezing steevast een spreker uit die een interessante bijdrage levert aan het vakdebat. De lezing markeert tevens het einde van het studiejaar.


Ton Schaap is sedert de jaren '80 werkzaam bij de Dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam en verwierf bekendheid met grootschalige projecten op de Amsterdamse haveneilanden KNSM, Java en Borneo Sporenburg, op IJburg, de Zuidas, de centrumontwikkeling van Amsterdam-Zuidoost en recent de noordelijke IJoevers en het Markermeer. De Academie verwelkomt Ton Schaap tevens als nieuwe lector van de ontwerp- en onderzoeksgroep Design in Urbanism. Schaap is de opvolger van scheidend lector Henk Hartzema die vanaf 2009 leiding gaf aan het lectoraat.

Tijdstip en locatie
Aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. Toegang gratis. De voertaal is Engels.

Delen