Transhumanist Anders Sandberg komt naar Amsterdam

Gepubliceerd op

De gerenommeerde maar controversiële Zweedse wetenschapper Anders Sandberg komt naar Amsterdam om de première van de documentaire 'Transhuman' bij te wonen. De film gaat op zondag 26 juni samen met de andere films van Lichting 2011 in premiere in het DeLaMar Theater.

 

De gerenommeerde maar controversiële Zweedse wetenschapper Anders Sandberg komt naar Amsterdam om de première van de documentaire 'Transhuman' bij te wonen. De film gaat op zondag 26 juni samen met de andere films van Lichting 2011 in premiere in het DeLaMar Theater.

'Transhuman' gaat over het werk van Sandberg naar het backuppen van de menselijke geest.  Dr. Sandberg werkt aan de Universiteit Oxford. De groep waartoe hij behoort noemt zichzelf de transhumanisten. Zij hebben controversiële en vergaande ideeën over de toekomst van de mensheid.

Sandberg doet onderzoek naar artificiële intelligentie en het brein in combinatie met de snelle ontwikkeling van technologie. Eén van Sandberg's specialisaties is het onderzoek naar de mogelijkheid tot het uploaden van het menselijk brein in een computer. Op dit gebied wordt hij beschouwd als één van de belangrijkste wetenschappers ter wereld.

De makers willen de kijker meer inzicht geven in de toekomst, die sterk beïnvloedt zal worden door de ontwikkeling van technologie. Sandberg heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan 'Transhuman' en wil daarom graag bij de première zijn.

De studenten die deze film maakten willen met hun film een publieke discussie over de toekomst van technologie aanzwengelen.  Bekijk daarvoor ook de website: www.transhumandoc.com

Producent Bart Le Belle: "We zijn erg verheugd met de aanwezigheid van Dr. Sandberg bij de première. Zijn komst toont aan dat deze film serieus wordt genomen door de wetenschappers die meewerkten. We willen natuurlijk ook de kijkers overtuigen van het belang van deze film. Het gaat immers over ons aller toekomst. Hopelijk ontstaat er nu meer openbare discussie hierover."

Delen