Yu Oda finalist Henriëtte Bosmans- en Tera de Marez Oyensprijs

Gepubliceerd op

Compositiestudent Yu Oda is een van de vier finalisten van de Henriëtte Bosmans- en Tera de Marez Oyensprijs 2011, stimuleringsprijzen voor aankomende componisten. Het finaleconcert en de prijsuitreiking vinden plaats op 17 september.

Compositiestudent Yu Oda is een van de vier finalisten van de Henriëtte Bosmans- en Tera de Marez Oyensprijs 2011, stimuleringsprijzen voor aankomende componisten. Het finaleconcert en de prijsuitreiking vinden plaats op 17 september tijdens het festival Nederlandse Kamermuziek in het Bethaniënklooster.

Yu Oda (1983) werd geboren in Ebina, Japan, en woont en werkt momenteel in Amsterdam. Zijn muzikale carrière begon in een rock band. In 2003 begon hij in Los Angeles een studie compositie bij Liviu Marinescu. In 2008 vertrok hij naar Amsterdam, waar hij zijn studie vervolgde bij Wim Henderickx, Willem Jeths en Rafael Reina. Sinds kort studeert hij hichiriki (een traditioneel Japans dubbelriet blaasinstrument) bij Yoshiro Shimizu in Keulen. Voor het Leo Smit Ensemble schreef hij Like a beautiful woman with dirty clothes.

Het Genootschap van Nederlandse Componisten bestaat 100 jaar en organiseerde dit voorjaar drie ‘Componisten Salons’ in het Bethaniënklooster in Amsterdam. Dit zijn openbare masterclasses voor jonge of beginnende componisten. Negen componisten waren genomineerd voor de Henriëtte Bosmansprijs en de Tera de Marez Oyensprijs. De overige finalisten zijn Nikos Iokaeim, Wilko Jordens en Christiaan Richter.

De werken van de prijswinnaars worden uitgevoerd tijdens het Finaleconcert op zaterdag 17 september 2011 tijdens het Festival Nederlandse Kamermuziek in het Bethaniënklooster. De jury bestaat uit Joost Kleppe, Daan Manneke en David Dramm. De Henriëtte Bosmansprijs is een geldbedrag van 3000,- en de Tera de Marez Oyensprijs bestaat uit een compositie-opdracht.  

 

Delen