Boekpresentatie: 'Zij aan zij, rug aan rug, produceren in de podiumkunsten'

Gepubliceerd op

Twaalf tweedejaarsstudenten van de opleiding Productie podiumkunsten onderzochten met artist in residence Paul Koek hoe je je als aankomend productieleider verhoudt tot een bevlogen kunstenaar. Over dat proces verschijnt op 6 september het boek 'Zij aan zij, rug aan rug, produceren in de podiumkunsten'. Ook online te lezen.

Twaalf tweedejaarsstudenten van de opleiding Productie podiumkunsten onderzochten met artist in residence Paul Koek hoe je je als aankomend productieleider verhoudt tot een bevlogen kunstenaar. Over dat proces verschijnt op 6 september het boek 'Zij aan zij, rug aan rug, produceren in de podiumkunsten'.

Het afgelopen jaar was Paul Koek als Artist in Residence verbonden aan de Theaterschool, opleiding Productie podiumkunsten. De studenten aan deze opleiding worden opgeleid als creative producers. Samen met Koek hebben zij zich verdiept in zijn project Platteland als podium en is er een onderwijstraject ontwikkeld waarin de studenten deelgenoot zijn geweest van het artistieke proces.

Twaalf tweedejaarsstudenten onderzochten met Paul Koek hoe je je als aankomend productieleider verhoudt tot een bevlogen kunstenaar en hoe je daarin een eigen positie bepaalt. Zij aan zij, rug aan rug, produceren in de podiumkunsten brengt dat proces in beeld. Het zoomt in op vier talenten, documenteert hun ontwikkeling en zoektocht, het laat zien waar ze verdwaalden en welke schatten ze opgroeven. En welke uitdagingen het kunstonderwijs aangaat in een veranderend landschap.

Zij aan zij, rug aan rug, produceren in de podiumkunsten wordt op dinsdag 6 september 2011 aangeboden aan Adriana Esmeijer, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds en lid van de Raad van Toezicht van de AHK. Daaraan voorafgaand vindt er een debat plaats met naast Adriana Esmeijer onder meer Paul Koek, Rachel Feuchtwang (creative producer in Londen) en producenten uit het veld. In het debat, dat gemodereerd wordt door Marijke Hoogenboom (lector Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling aan de AHK) zal de visie van de producent centraal staan en zijn rol als onmisbare schakel tussen artistieke ambitie en inventieve onderneming.

De boeklaunch vindt plaats in de Balie. Publiek is van harte welkom om aanwezig te zijn. U kunt uw aanwezigheid vóór 1 september te bevestigen bij Sanne Kersten via sanne.kersten@ahk.nl.

Zij aan zij, rug aan rug, produceren in de podiumkunsten is een uitgave van de Theaterschool en het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling, is vormgegeven door Jacqueline Elich en is ontstaan onder redactie van Judith Wendel, Marijke Hoogenboom, Gwenoële Trapman, Sanne Kersten, Jurriën Loman, Wouter van Loon en tweedejaarsstudenten van de opleiding Productie podiumkunsten.

Zij aan zij, rug aan rug, produceren in de podiumkunsten is online te lezen bij de publicaties van het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling.

Tijd en locatie
Dinsdag 6 september 2011
De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
15.30-17.00 uur

Delen