Jaarverslag 2010 verschenen

Gepubliceerd op

Het jaarverslag 2010 van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is online beschikbaar. In het rijk geïllustreerde verslag is in het bijzonder aandacht voor de verbondenheid van de AHK met de praktijk, onder andere aan de hand van interviews met directeuren, artistiek leiders, studieleiders en een van de lectoren.

Het jaarverslag 2010 van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is online beschikbaar. In het rijk geïllustreerde verslag is in het bijzonder aandacht voor de verbondenheid van de AHK met de praktijk, onder andere aan de hand van interviews met directeuren, artistiek leiders, studieleiders en een van de lectoren.

Zowel de kunsten als het onderwijs zijn de afgelopen tijd in beweging, en aan beide worden nieuwe eisen gesteld. Voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten geldt dit des te meer, gezien de breedte van het opleidingenaanbod van de hogeschool en de breedte van het kunstaanbod in de stad. Het is voor de AHK dan ook van groot belang om stil te staan bij de verhouding met het werkveld en bij ontwikkelingen in het veld die vragen om vernieuwingen in het onderwijs.

Het eerste deel van het jaarverslag toont de worteling van de hogeschool in haar omgeving. Acht prominente AHK'ers - directieleden, artistiek leiders, studieleiders en een lector - vertellen over de verbondenheid met de praktijk binnen hun vakgebied. Vervolgens passeren enkele van de vele (afstudeer)projecten, prijswinnaars en andere hoogtepunten van 2010 de revue.

Het tweede deel van het verslag bevat gegevens over onder andere de studentenpopulatie, het personeelsbestand en de financiën, alsmede een overzicht van prijswinnaars en publicaties van de lectoren.

Lees het jaarverslag 2010 online
Download het jaarverslag 2010 (PDF)

Delen