35 Erasmusstudenten presenteren visie op Nederlands cultuurlandschap

Gepubliceerd op

Van 8 tot 18 september 2011 organiseert de Academie een zomerworkshop landschapsarchitectuur voor 35 Erasmusstudenten uit China, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Schotland en de Verenigde Staten. Het cultuurlandschap van Drenthe en Twente vormt hun onderzoeksgebied. Op zaterdag 17 september a.s. worden in de Academie de resultaten gepresenteerd.


De workshop ging van start op 9 september met het symposium 'New Chances for Old Landscapes' waar 9 deskundigen uit binnen- en buitenland over actuele probleemstellende en probleemoplossende opgaven in het Europese landschap spraken. De studenten reisden daarna naar het Drentse plaatsje Norg, waar onderzoek werd gedaan naar de identiteit van het cultuurlandschap. Het onderzoek vormt de basis van een typisch Nederlandse proactieve benaderingvan 'behoud door ontwikkeling'die studenten voorbereidt op ontwerpuitdagingen in cultuurlandschappen van de toekomst.

Onder begeleiding van verschillende experts zullen de studenten nog tot 16 september in ontwerpateliers in Lattrop-Breklenkamp (Twente) aan actuele ontwerpvraagstukken
werken die gerelateerd zijn aan de ontwikkeling en het behoud van Europese cultuurlandschappen. De ontwerpresultaten worden op zaterdag 17 september gepresenteerd in de Hoge Zaal van de Academie.

Tijdstip en locatie
Zaterdag 17 september 2011, Hoge Zaal, inloop vanaf 17.00 uur, Waterlooplein 213 te Amsterdam. Toegang gratis.

Kijk voor meer informatie over de zomerworkshop en de European Master of Landschapsarchitectuur op emila.org.

Delen