Alumnus Filmacademie wint Prijs van de Stad Utrecht

Gepubliceerd op

Tijdens de openingsavond van het Nederlands Film Festival is de Filmprijs van de Stad Utrecht 2011 toegekend aan regisseur Thijs Schreuder (regie, 2009). Schreuder won de prijs voor zijn korte documentaire WHEN THE WAR ENDS. Aan de film werkten veel alumni van de Filmacademie mee.

 

WHEN THE WAR ENDS is een portret van een voormalig IRA-strijder die in Belfast iets terug wil doen voor de gemeenschap die hem steunde tijdens de bloedige strijd om onafhankelijkheid.

WHEN THE WAR ENDS is tot stand gekomen met een ‘Wildcard’ van het Nederlands Filmfonds, een bijdrage voor een korte documentaire van een beginnend filmmaker. Deze korte documentaire wordt op zondag 25 september, maandag 26 september en dinsdag 27 september vertoond tijdens het Nederlands Film Festival.

Veel oud-studenten van de Filmacademie werkten mee aan WHEN THE WAR ENDS. De film werd geproduceerd door Maarten van de Ven (productie, 2009) en Tobias Wilbrink,  Robbie van Brussel was verantwoordelijk voor(camera/licht, 2009) voor het camerawerk, Eveline van der Molen (geluid, 2009) voor de geluidsopname, -nabewerking en sound design en Annelotte Medema (montage, 2009) voor de montage.

Filmprijs van de Stad Utrecht
Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht kent de Filmprijs van de Stad Utrecht toe aan het beste regiedebuut uit de Debuut Competitie van het Nederlands Film Festival, waarvoor dit jaar zestien eerste zelfstandige korte films, documentaires en tv-producties zijn geselecteerd. De winnaar is voorgedragen door een onafhankelijke jury, die dit jaar bestaat uit Sonja de Leeuw, professor Film en Televisie aan de Universiteit Utrecht, Vicky Serao, directeur van de Scriptschool en filmmaker André van Duren.

Delen