Capita Selecta met hoogleraar Anne Whiston Spirn (MIT)

Gepubliceerd op

Hoogleraar landschapsarchitectuur en auteur Anne Whiston Spirn (MIT) verzorgt op donderdag 22 september a.s. de vierde lezing in de reeks Smart Cities are Green. Spirn werkt op het snijvlak van landschapsarchitectuur en ruimtelijke ordening vanuit het streven naar een duurzame cohesie tussen ecologisch landschap en stedelijke leefomgevingen.

Hoogleraar landschapsarchitectuur en auteur Anne Whiston Spirn (MIT) verzorgt op donderdag 22 september a.s. de vierde lezing in de reeks Smart Cities are Green. Spirn werkt op het snijvlak van landschapsarchitectuur en ruimtelijke ordening vanuit het streven naar een duurzame cohesie tussen ecologisch landschap en stedelijke leefomgevingen.

Anne Spirn regisseerde o.a. het West-Philadelphia Landscape Project, een actie- en onderzoeksprogramma dat landschapsontwerp koppelt aan een aantal concrete doelstellingen op het terrein van sociale en economische ontwikkeling, onderwijs en milieu. Spirn is daarnaast actief als fotograaf en heeft drie boekpublicaties op haar naam staan, waaronder The Granite Garden (1984), een boek over natuur in steden, The Language of Landscape (1998), waarin ze stelt dat landschap een vorm van taal is met een eigen grammatica, syntaxis en metaforiek, en het fotoboek Daring to Look (2008), waarin ze reflecteert op de foto’s die Dorothea Lange maakt tijdens de Great Depression. Anne Spirn ontving tal van onderscheidingen, waaronder Guggenheim Fellowship en de President’s Award of Excellence van de American Society of Landscape Architects.

Smart Cities are Green
Deze lezingenreeks wordt georganiseerd door Marieke Timmermans, hoofd van de masteropleiding landschapsarchitectuur. In zes lezingen presenteren wetenschappers, kunstenaars, landschapsarchitecten en zelfs een chef-kok hun visie op het denken over landschap, natuur en klimaatverandering in relatie tot de stedelijke omgeving. In september en oktober 2011 staan nog drie afleveringen op het programma: Jorge Ayala (29/09), Han Wiskerke (13/10) en Lidewij Edelkoort (20/10).

Tijdstip en locatie
De lezingen vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 te Amsterdam. Toegang gratis. De voertaal is Engels. Reserveren is niet mogelijk.

Delen