Capita Selecta met land art-kunstenaar Jim Denevan

Gepubliceerd op

Op donderdag 15 september gaat de reeks Smart Cities are Green verder met multitalent Jim Denevan, een Amerikaanse chef-kok, begenadigd surfer en land art-kunstenaar die kunstwerken van mythische omvang gemaakt heeft op zandstranden en het bevroren Baikalmeer. Slechts het landschap vormt het materiaal van zijn - uiterst vergankelijke - kunstwerken.

Op donderdag 15 september gaat de reeks Smart Cities are Green verder met multitalent Jim Denevan, een Amerikaanse chef-kok, begenadigd surfer en land art-kunstenaar die kunstwerken van mythische omvang gemaakt heeft op zandstranden en het bevroren Baikalmeer. Slechts het landschap vormt het materiaal van zijn - uiterst vergankelijke - kunstwerken.

Denevan's sneeuwtekening op het Baikalmeer, dat hij maakte in opdracht van The Anthropologist, een online platform voor kunst en kunstenaars, is vooralsnog het grootste single artwork ter wereld. Denevan is ook oprichter van Outstanding in the Field, een reizend restaurant zonder muren dat in de zomermaanden over de wereld reist en op locatie nauw samenwerkt met regionale producenten, landeigenaren en restaurateurs. Het restaurantconcept komt voort uit de Amerikaanse farm-to-table movement die zich inzet voor kwalitatief hoogwaardig voedsel en voedselproductie.

Op 13 september strijkt Outstanding in the Field neer op een buitenlocatie in Vollenhoven. Reserveren is nog mogelijk. Actiecode: Capita Selecta.

Smart Cities are Green
Deze reeks wordt georganiseerd door Marieke Timmermans, hoofd van de afdeling landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst. In zes lezingen presenteren wetenschappers, kunstenaars, landschapsarchitecten en zelfs een chef-kok hun visie op het denken over landschap, natuur en klimaatverandering in relatie tot het leven in een stedelijke omgeving. In september en oktober 2011 staan nog vier afleveringen op het programma.

Tijdstip en locatie
De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Locatie: Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. De voertaal is Engels. Toegang gratis.

Delen