Documentaire Wildcards voor twee alumni

Gepubliceerd op

Marta Jurkiewicz en Sjoerd Oostrik, beiden afgelopen juni afgestudeerd in de richting Regie Documentaire aan de Nederlandse Film en Televisie Academie, hebben tijdens het Nederlands Film Festival een Documentaire Wildcard gewonnen. Zij ontvangen van het Nederlands Fonds voor de Film een bedrag van € 40.000 om zonder restricties een nieuwe documentairefilm te maken onder begeleiding van een producent en een regiecoach.

Marta Jurkiewicz en Sjoerd Oostrik, beiden afgelopen juni afgestudeerd in de richting Regie Documentaireaan de Nederlandse Film en Televisie Academie, hebben tijdens het Nederlands Film Festival een Documentaire Wildcard gewonnen. Zij ontvangen van het Nederlands Fonds voor de Film een bedrag van € 40.000 om zonder restricties een nieuwe documentairefilm te maken onder begeleiding van een producent en een regiecoach.

Met de Documentaire Wildcards wil het Filmfonds nieuw talent stimuleren dat net is afgestudeerd. Het streven is om de films op het Nederlands Filmfestival van 2012 in première te laten gaan.

De commissie documentaire van het Fonds selecteerde de winnaars door ingestuurde eindexamenfilms van dit jaar te beoordelen. Ook vorig jaar viel een afgestudeerde van de Filmacademie in de prijzen: Niels van Koevorden. Dit jaar won, naast Marta Jurkiewicz en Sjoerd Oostrik, ook Sarah Harkink (HKU) een Wildcard.

Documentaire Dochters (Marta Jurkiewicz)
Documentaire Destiny (Sjoerd Oostrik)
Lichting 2011 Filmacademie

Delen