Guusje van Deuren wint NVS Producenten Award

Gepubliceerd op

Guusje van Deuren heeft vrijdag 23 september de NVS Producenten Award gewonnen voor haar afstudeerfilms 'Geen weg terug' (drama) en 'kluizenaar' (documentaire). Deze prijs wordt jaarlijks door de producentenvereniging NVS tijdens het Nederlands Film Festival uitgereikt om jonge veelbelovende producenten te stimuleren. Guusje van Deuren studeerde in 2011 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie.

Guusje van Deuren heeft vrijdag 23 september de NVS Producenten Award gewonnen voor haar afstudeerfilms 'Geen weg terug'  (drama) en 'kluizenaar'  (documentaire). Deze prijs wordt jaarlijks door de producentenvereniging NVS tijdens het Nederlands Film Festival uitgereikt om jonge veelbelovende producenten te stimuleren. Guusje van Deuren studeerde in 2011 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie.

Het is het derde jaar dat de prijs wordt uitgereikt. Het belangrijkste criterium is de wijze waarop de producent binnen de driehoeksverhouding van de makers producent-regisseur-scenarist heeft gefunctioneerd. 

De NVS Producenten Award bestaat uit een prijs van EUR 5.000 van de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten. De juryleden van de NVS Producenten Award zijn producenten Hanneke Niens (KeyFilm) en San Fu Maltha (Fu Works).

De jury prijst Guusje van Deuren voor haar uitgangspunten bij het opzetten van een project: relevantie en urgentie. Volgens de jury is het haar gelukt het beste uit het team te halen en duidelijk ook mede haar stempel te drukken op het uiteindelijke creatieve eindproduct. De jury concludeert: “Zeker met de film GEEN WEG TERUG, een film die er toe doet, laat Guusje zien op weg te zijn naar een producent die er toe doet.“

De NVS wil door het uitreiken van de prijs jong productie talent stimuleren om inhoud te geven aan het vak van producent zoals de NVS dat voor ogen heeft: de producent als maker, motor en als creatief ondernemer.

De rol van de producent binnen de driehoeksverhouding producent-regisseur-scenarist is beoordeeld op verschillende vlakken, zoals zijn of haar inhoudelijke invloed in de ontwikkelings-, productie- en postproductiefase en de invloed van de producent op de final cut. Daarnaast ook de input van de producent op de keuze van de cast en heads of department, het verloop van de productie, de marktpotentie van het project, de financiering en het draaischema, de positionering van het project en de eindbeoordeling van de totaalcombinatie van verhaal, regie, camera, muziek/effecten/geluid, production design en cgi (computer-generated imagery).

Delen