Kromhoutlezing: Laurens-Jan ten Kate over gebouwen voor onderwijs en onderzoek

Gepubliceerd op

De Kromhoutlezing zal op 5 oktober 2011 worden uitgesproken door architect Laurens-Jan ten Kate (architectuurstudio HH). Ten Kate zal spreken over ontwerpen voor gebouwen voor onderwijs en onderzoek. Bijzondere aandacht gaat uit naar diens ontwerp van de bètafaculteit in het Science Park Amsterdam. Voorafgaand aan de lezing zijn alle oud-studenten welkom in het Science Park voor een excursie.


De Academie van Bouwkunst nodigt elk jaar op haar alumnidag een gekende ontwerper uit voor het uitspreken van de Kromhoutlezing. De lezing ontleent zijn naam een van de oprichters van de Academie, de Rotterdamse architect Willem Kromhout. Vorig jaar sprak Aart Oxenaar, directeur van de Academie, de eerste Kromhoutlezing uit in de Pub 1e Klas van het Centraal Station Amsterdam. Onderwerp van diens lezing was het leven en werk van Pierre Cuypers. Dit jaar zal architect Laurens-Jan ten Kate (Architectuurstudio Herman Hertzberger) spreken over gebouwen voor onderwijs en onderzoek.

Ten Kate is partner van architectuurstudio HH en was van 1999 tot 2002 hoofd van de masteropleiding architectuur aan de Academie. Hij was projectarchitect van een aantal spraakmakende gebouwen, waaronder het bedrijfsgebouw RWZI (2006) en het hoofdkantoor van AGV/DWR (2005), beiden in Amsterdam. Kijk voor meer informatie over zijn ontwerpen op www.architectuurgids.nl.

Tijdstip en locatie
Woensdag 5 oktober, 18.30 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Toegang gratis. Aanmelden is gewenst, via e-mail aan matty.gaikhorst@ahk.nl, o.v.v. Kromhoutlezing.

Excursie Science Park Amsterdam
Oud-studenten van de Academie kunnen deelnemen aan de excursie in het Science Park Amsterdam. Rudy Uytenhaak en Albert Herder verzorgen een rondleiding en zullen spreken over hun ontwerpen in en om het Science Park. Wij vragen een bijdrage van €25,- (borrel en buffet na afloop inbegrepen). Aanmelden is verplicht, via e-mail aan matty.gaikhorst@ahk.nl. Uw aanmelding is definitief als het bedrag is overgemaakt op rekeningnummer 54.32.60.038 t.n.v. Academie van Bouwkunst Amsterdam, o.v.v. Alumnidag 2011.

Delen