Nominaties Tuschinski Award en NVS Producenten Award bekend

Gepubliceerd op

De afstudeerfilms 'Als ik jou niet had', 'Geen weg terug' en 'Transhuman' zijn genomineerd voor de Tuschinski Award. Ook producenten Guusje van Deuren, Edwin Goldman en Nanneke Landman zijn genomineerd voor de NVS Producenten Award. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 23 september tijdens het Nederlands Film Festival in het Louis Hartlooper Complex aansluitend op de 'Dag van de makers van morgen'.

 

 

De afstudeerfilms 'Als ik jou niet had', 'Geen weg terug' en 'Transhuman' zijn genomineerd voor de Tuschinski Award. Ook producenten Guusje van Deuren, Edwin Goldman en Nanneke Landman zijn genomineerd voor de NVS Producenten Award. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 23 september tijdens het Nederlands Film Festival in het Louis Hartlooper Complex aansluitend op de 'Dag van de makers van morgen'.

De studentenprijzen worden uitgereikt om beginnend talent te stimuleren in hun verdere loopbaan in de filmindustrie. De Tuschinski Award wordt uitgereikt aan de beste afstudeerfilm van de Nederlandse Film en Televisie Academie en bestaat uit een prijs van €5.000,- van Pathé Theatres BV. De Tuschinski Award wordt toegekend door de leden van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten. Genomineerd zijn (in alfabetische volgorde):

De NVS Producenten Award wordt uitgereikt door de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten aan de beste producent van een afstudeerfilm. De prijs bestaat uit een bedrag van €5.000,- te besteden aan een nieuwe productie. De NVS Producenten Award stimuleert jong productietalent om inhoud te geven aan het vak van producent, waarbij de producent als creatief ondernemer, motor en maker centraal staat. Juryleden Hanneke Niens (KeyFilm) en San Fu Maltha (Fu Works) nomineerden (in alfabetische volgorde):

Delen