Ruim 1300 bezoekers tijdens Open Monumentendagen

Gepubliceerd op

Op zaterdag 10 en zondag 11 september 2011 opende de Academie van Bouwkunst opnieuw haar deuren tijdens de Open Monumentendagen. Ruim 1300 bezoekers werden rondgeleid in het gebouwencomplex aan het Waterlooplein dat bestaat uit een rij 17e-eeuwse pakhuizen, een kantoor en vergadergebouw uit 1654 van architect Willem de Keyser. Speciaal programmaonderdeel was een workshop voor kinderen die samen met echte architecten een maquette van hun droomhuis bouwden.

Op zaterdag 10 en zondag 11 september 2011 opende de Academie opnieuw haar deuren tijdens de Open Monumentendagen. Ruim 1300 bezoekers werden rondgeleid in het gebouwencomplex aan het Waterlooplein dat bestaat uit een rij 17e-eeuwse pakhuizen, een kantoor en vergadergebouw uit 1654 van architect Willem de Keyser. Speciaal programmaonderdeel was een workshop voor kinderen die samen met echte architecten een maquette van hun droomhuis bouwden.

Architect Willem de Keyser (1603-1674) is de zoon van Hendrick de Keyser, die onder andere de Westerkerk, het Oost-Indisch huis en het praalgraf van Willem van Oranje in de Delftse Nieuwe Kerk ontwierp. In 2007 heeft bureau Claus en Kaan Architecten het monumentale gebouw ingrijpend verbouwd.Naast een rondgang door de pakhuizen was er tentoonstelling van studentenwerk te zien en werden activiteiten georganiseerd op de historische binnenplaats van het gebouw. Enkele tientallen aspirant-bouwmeesters maakten net als onze studenten een eigen maquette.

Meer foto's
 

Delen