Switch, Empowering Dancers Future Careers

Gepubliceerd op

Switch is een afstudeervoorstelling van Bastian Manders (Opleiding Productie Podiumkunsten). De Stichting Omscholingsregeling Dansers bestaat dit jaar 25 jaar en viert dit met de spetterende dansvoorstelling Switch, Empowering Dancers Future Careers op 31 oktober, in de Stadsschouwburg Amsterdam. Bastian Manders is verantwoordelijk voor de productie van deze voorstelling.

Een afstudeervoorstelling van Bastian Manders (Opleiding Productie Podiumkunsten). De Stichting Omscholingsregeling Dansers bestaat dit jaar 25 jaar en viert dit met de spetterende dansvoorstelling Switch, Empowering Dancers Future Careers op 31 oktober, in de Stadsschouwburg Amsterdam.Bastian Manders is verantwoordelijk voor de productie van deze voorstelling.

In 2011 is het een kwart eeuw geleden dat de Omscholingsregeling Dansers in het leven werd geroepen. Honderden dansers zijn na hun dansloopbaan met behulp van deze regeling op een nieuw spoor gezet. Een professionele danscarrière is doorgaans van korte duur. Op een leeftijd dat de carrière in een ander beroep soms nog van start moet gaan, zijn dansers genoodzaakt een punt achter hun loopbaan te zetten. Van danser tot psycholoog, rechter, cameraman, makelaar tot verloskundige, etc. Voormalig dansers zijn te vinden in vrijwel iedere beroepsrichting.
 
Switch presenteert oa.:
Scapino Ballet (Rotterdam) met een duet uit Songs for Drella van Ed Wubbe/Marco Goecke
Ivan Perez danst samen met Sandra Marin en Jiri Pokorny (allen oud dansers van het Nederlands Dans Theater) zijn stuk A Day Minute, live begeleid op de piano door Jan Schouten.
Het International Danstheater (Amsterdam) brengt een gedeelte uit hun nieuwe productie SubWays.
Het Pools Nationale Ballet (Warschau) presenteert de grand pas classique van Victor Gsovsky, uitgevoerd door Oleksandra Liashenko en Maksim Woitiul
Studenten van de Palucca Schule (Dresden) dansen een choreografie van Annabelle Lopez Ochoa
Daniel Sarr (Oslo), winnaar van de European Young Dancers Competition
Dansers van ICKamsterdam en Dansgroep Amsterdam (Amsterdam) dansen een moderne choreografie van Andrea Bozic
Nicole Beutler’s bewerking van Lucinda Child’s Interior Drama
Ricardo Macedo (student Koninklijk Conservatorium, Den Haag) met het stuk Tenue

Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam, Rabozaal
Aanvangstijd: 20:00 uur

Kaarten voor deze avond zijn te bestellen via www.ssba.nl of telefonisch op 020-6242311 (ma - za 12.00 - 18.00 uur)

Delen