Symposium: New Chances for Old Landscapes

Gepubliceerd op

Op vrijdag 9 september vindt in het Tip Top Theater een symposium plaats waarin het behoud van cultuurlandschappen centraal staat. Het symposium wordt georganiseerd door Marieke Timmermans, hoofd van de afdeling Landschapsarchitectuur aan de Academie. Lector Thomas Oles opent deze dag met een lezing getiteld: 'Cultural landscapes as living landscape'.

Op vrijdag 9 september vindt in het Tip Top Theater een symposium plaats waarin het behoud van cultuurlandschappen centraal zal staan. Het symposium wordt georganiseerd door Marieke Timmermans, hoofd van de afdeling Landschapsarchitectuur aan de Academie. Lector Thomas Oles verzorgt de opening met een lezing getiteld: 'Cultural landscapes as living landscape'.

Een cultuurlandschap is een landschap dat onder invloed van de mens is gevormd. In Nederland behoort bijna elke vierkante meter tot het cultuurlandschap. Sommige oude cultuurlandschappen kunnen grote natuurlijke waarden vertegenwoordigen door de beperkte en constante mate van menselijk ingrijpen. In dit symposium met de titel 'New Chances for Old Landscape' wordt gezocht naar inspirerende strategieën om waardevolle cultuurlandschappen te begeleiden door processen van snelle transformatie.

Tijdstip en locatie
Vrijdag 9 september, aanvang 9.45 uur, in het Tip Top Theater (begane grond Theaterschool), Jodenbreestraat 3 in Amsterdam. Toegang gratis. Voertaal is Engels.

Sprekers
Thomas Oles, Han Wiskerke, Nico Beun. Judith Korpershoek. Herbert Diemont, Gerard Oostermeijer, Karin Helms, Eric-Jan Pleijster, Jørgen Primdahl, Wim Boetze en Marieke Timmermans.Delen