Capita Selecta met trendwatcher Philip Fimmano

Gepubliceerd op

Wegens onvoorziene omstandigheden gaat de lezing van Lidewij Edelkoort niet door. In haar plaats zal de flamboyante Philip Fimmano (Trend Union) op donderdag 20 oktober de laatste lezing houden in de reeks Capita Selecta Smart Cities are Green. Fimmano is een expert in het signaleren van internationale trends en richt zich op strategische productontwikkeling en branding voor internationale bedrijven.

 

Wegens onvoorziene omstandigheden gaat de lezing van Lidewij Edelkoort niet door. In haar plaats zal de flamboyante Philip Fimmano (Trend Union) op donderdag 20 oktober de laatste lezing houden in de reeks Capita Selecta Smart Cities are Green. Fimmano is een expert in het signaleren van internationale trends en richt zich op strategische productontwikkeling en branding voor internationale bedrijven.

Trendwatcher en modeontwerper Philip Fimmano is sinds 2001 creative partner bij Trend Union, een trend forecasting agentschap in Parijs, waar hij fungeert als rechterhand van Lidewij Edelkoort. Hij studeerde fashion design in Florence en New York en werkte freelance in uiteenlopende sectoren. Philip leidt seminars en brainstormsessies voor internationale klanten als Lacoste, L’Oreal, GAP, Matttel, Sony Ericsson, Pepsi en vele andere bedrijven. Hij is een expert in het signaleren van internationale trends en richt zich op strategische productontwikkeling en branding. Hij levert regelmatig bijdragen aan de publicaties van Trend Union (de serie ‘Forecasts’) op het gebied van design, mode, architectuur, onderwijs, kunst en cultuur.

In zijn lezing geeft Philip Fimmano een vooruitblik op de nieuwste trends in het tweede decennium van deze eeuw. Hij voorziet dat onze leefomgeving steeds meer een mimese wordt van onze natuurlijke habitat. Dit zal gepaard gaan aan een intensief gebruik van natuurlijke materialen. Rotsen zullen onze zetels zijn. En landschapsarchitectuur zal voor deze trends een belangrijk bron van inspiratie gaan vormen.
 
Smart Cities are Green
In deze serie presenteren wetenschappers, kunstenaars, landschapsarchitecten hun visie op het denken over landschap, natuur en klimaatverandering in relatie tot de stedelijke omgeving. De serie wordt georganiseerd door Marieke Timmermans, hoofd van de masteropleiding landschapsarchitectuur. Eerder waren Kristina Hill, Jim Denevan, Anne Spirn, Jorge Ayala en Han Wiskerke te gast.

Tijdstip en locatie
Donderdag 20 oktober, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 te Amsterdam. Toegang gratis. Voertaal is Engels. Reserveren is niet mogelijk.

Delen