Jet de Ranitz benoemd tot bestuurslid HBO-raad

Gepubliceerd op

Jet de Ranitz, voorzitter van het College van Bestuur van de AHK, is op 6 oktober door de Algemene Vergadering benoemd tot lid van het bestuur van de HBO-raad, de belangen- en werkgeversvereniging van de Nederlandse hogescholen. Afgelopen week werd bekend dat De Ranitz zal worden voorgedragen als nieuwe voorzitter van Kunsten '92.

Jet de Ranitz, voorzitter van het College van Bestuur van de AHK, is op 6 oktober door de Algemene Vergadering benoemd tot lid van het bestuur van de HBO-raad, de belangen- en werkgeversvereniging van de Nederlandse hogescholen. Afgelopen week werd bekend dat De Ranitz zal worden voorgedragen als nieuwe voorzitter van Kunsten '92.

Tegelijk met De Ranitz werd ook dr. Kees Boele, voorzitter van de Christelijke Hogeschool Ede, tot bestuurslid van de HBO-raad benoemd. De Ranitz en Boele nemen de plaatsen in van Paul van Maanen (CvB-voorzitter Hogeschool Leiden) en Jacob Schaap (CvB-voorzitter Gereformeerde Hogeschool Zwolle), die per 1 oktober jl. tussentijds aftraden. 

Onlangs werd bekend dat Thom de Graaf per 1 januari 2012 de nieuwe voorzitter van de HBO-raad zal worden.

Delen