Lezing Vikramaditya Prakash over stedenbouwkundige vraagstukken in Azië

Gepubliceerd op

De nieuwe reeks Capita Selecta New Conditions for Urbanism gaat op donderdag 3 november van start met een lezing door Vikramaditya Prakash, hoogleraar Architectuur aan de University of Washington. Prakash doet onderzoek naar stedenbouwkundige vraagstukken in Azië.


Vikramaditya Prakash geeft leiding aan ontwerp- en onderzoeksstudio’s die zich richten op vraagstukken in de hedendaagse architectuur en stedenbouw in Azië. Prakash publiceert ook over de geschiedenis van de architectuur in India, waarbij hij vooral postkoloniale proposities in relatie tot architectonische vraagstukken aan de orde stelt. Hij is directeur van de Chandigarh Urban Lab dat in samenwerking met de University of Washington en het Chandigarh College of Architecture onderzoek doet naar duurzame stedenbouwkundige projecten in het snel globaliserende India. Momenteel werkt hij aan de publicatie S&M Urbanism: Chandigarh in the Age of Globalization (Routledge) dat de neerslag vormt van het onderzoek van Chandigarh Urban Lab.

New Conditions for Urbanism
Deze lezingenreeks wordt gecoördineerd door Rogier van den Berg, hoofd van de opleiding Stedenbouw. Vijf gastspreker bespreken de mogelijkheden van stedenbouwkundige interventies in snel groeiende steden met een hoge bevolkingsdichtheid in India en Brazilië en enkele Europese steden.

Tijdstip en locatie
Donderdag 3 november, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 te Amsterdam. Toegang gratis. Voertaal is Engels. Reserveren is niet mogelijk.

Delen