Carolyn Steel over massaproductie voor massa's steden

Gepubliceerd op

Architect Carolyn Steel houdt op 17 november een lezing in de reeks Capita Selecta New Conditions for Urbanism. Steel verwierf grote bekendheid met haar boek Hungry City waarin de relatie tussen voedselproductie en ontwikkeling van steden centraal staat.


Carolyn Steel doceert aan de London School of Economics en Cambridge University, waar haar college Food and the City een vast onderdeel vormt van het lesprogramma. Ze schreef de bestseller Hungry City: How Food Shapes our Lives (vert. De Hongerige Steden) waarin ze spraakmakende feiten koppelt aan een visionaire kijk op voedselproductie en het grootsteedse leven.

Ze werkt daarnaast als non-executive director bij het architectenbureau Cullum and Nightingale, is ‘Rome scholar’ geweest bij de British School in Rome, spreker op tedGlobal en heeft voor de BBC het televisieprogramma One Foot in the Past gepresenteerd. Ze schrijft voor allerlei publicaties over voedsel en de stad en houdt zich nu vooral bezig met het verder ontwikkelen van haar sitopia-concept (i.e. lokale bedeling en productie van voedsel).

New Conditions for Urbanism
Deze lezingenreeks wordt gecoördineerd door Rogier van den Berg, hoofd van de opleiding Stedenbouw. Vijf gastspreker bespreken de mogelijkheden van stedenbouwkundige interventies in snel groeiende steden met een hoge bevolkingsdichtheid in India en Brazilië en enkele Europese steden. Eerder waren Vikram Prakash (University of Washington) en Joan Busquets (winnaar Erasmusprijs 2011) te gast.

Tijdstip en locatie
Donderdag 17 november, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 te Amsterdam. Toegang gratis. Voertaal is Engels. Reserveren is niet mogelijk.

Delen