De Nationale Balletacademie verwelkomt Balletstudio Marieke van der Heijden

Gepubliceerd op

Sinds het begin van dit seizoen biedt de dependance van de Nationale Balletacademie aan de Agamemnonstraat in Amsterdam Zuid onderdak aan de gerenommeerde Amsterdamse balletschool Balletstudio Marieke van der Heijden.


De Nationale Balletacademie kent Marieke van der Heijden als een zeer bevlogen en kundige dansdocent, die naast het runnen van haar eigen dansschool al een aantal jaren de oriëntatieklassen verzorgt van de vooropleiding ballet voor de allerjongste balletdansertjes (kinderen uit basisonderwijs groepen 5 en 6).

Marieke van der Heijden zal vanaf dit seizoen al haar lesactiviteiten voor kinderen én volwassenen ontplooien vanuit de studio’s van de academie. De Nationale Balletacademie zet hiermee haar deuren open voor een bredere groep dansliefhebbers en hoopt tegelijkertijd een impuls te geven aan Marieke’s balletstudio. Het is overigens niet zo dat deze bijzondere amateurschool hierdoor haar eigenheid verliest. Hoewel talentvolle jonge balletdansers nog steeds bij haar terecht kunnen om zich voor te bereiden op een auditie voor de academie zal het lespakket van de studio op de amateurdanser gericht blijven, of die nu wel of geen ambitie heeft richting het dansvak.

Kijk voor meer informatie over Balletstudio Marieke van der Heijden op www.balletstudiomarieke.nl

Naast dit samenwerkingsverband neemt de Nationale Balletacademie nog een aantal andere initiatieven op het gebied van scouting, talentontwikkeling en kennisdeling om de synergie tussen het amateurveld en de academie te vergroten.

Delen