Filmacademie films in de prijzen op Scenecs

Foto's: Robin Eggenkamp

Gepubliceerd op

Tijdens de slotavond van het Scenecs Filmfestival in Amersfoort vielen twee films van de Filmacademie in de prijzen. De prijs voor de Beste Fictie ging naar 'Geen weg terug'; de JT Publieksprijs was voor 'Lieve Anne-Marieke'.

Tijdens de slotavond van het Scenecs Filmfestival in Amersfoort vielen twee films van de Filmacademie in de prijzen. De prijs voor de beste fictiefilm ging naar 'Geen weg terug'; de JT Publieksprijs was voor 'Lieve Anne-Marieke'.

Shariff Korver (regie, 2011) ontving de prijs voor Beste Fictie voor 'Geen weg terug' uit handen van jurylid Steven de Jong. De film werd eerder al bekroond met de Nassenstein Prijs.

De derdejaars film Lieve Anne-Marieke van Anne-Marieke Graafmans (regie, 2011) werd het best door de bezoekers van het festival gewaardeerd. Zij ontving voor haar film de JT Publieksprijs. Lieve Anne-Marieke was ook genomineerd in de categorie Beste Documentaire. In de documentaire laat Graafmans zien hoe toevallige voorbijgangers op een pont in Amsterdam reageren op een persoonlijk geschreven liefdesbrief van een ex.

Het Scenecs International Film Festival richt zich op (korte) speelfilms en documentaires van debuterende filmmakers.


Delen