Ruut Weissman regisseert musical over André Hazes

Ruut Weissmann. Foto: Bob Bronshoff

Gepubliceerd op

Ruut Weissman, artistiek leider van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA) regisseert de musical Hij Gelooft in Mij over het veelbewogen leven van Andre Hazes. De voorstelling wordt geproduceerd door Joop van den Ende.  Bij de productie zijn een groot aantal alumni van de Theaterschool betrokken.

Hij Gelooft in Mij is geschreven door Kees Prins, die in het verleden aan de voorloper van de ATKA studeerde, en Frank Ketelaar. Het verhaal wordt verteld vanuit de ogen van Hazes' vrouw Rachel. De rol van Rachel wordt vertolkt door Chantal Janzen, alumna van de opleiding Jazz- en Musicaldans. Verder worden er rollen vertolkt door de ATKA alumni Tina de Bruin, Jim Deddes, Boy Ooteman, Oscar Aerts, Lidwien Meeuws, Rianne Botma en Jip Smit (nu nog vierdejaars). Derdejaars-student Sjoukje Hoogma zal stage lopen bij Hij Gelooft in Mij en verder zijn er rollen voor oud-studenten Hajo Bruins, Doris Baaten en Jan Elbertse.

De rol van André zal gespeeld worden door Martijn Fischer. De musical gaat in november 2012 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en zal daar zeven maanden lang zeven keer per week te zien zijn. 

André en Rachel Hazes

Delen