Benoît Lachambre Artist in Residence bij School voor Nieuwe Dansontwikkeling

Gepubliceerd op

Van 23 januari tot en met 18 februari is de befaamde Canadese choreograaf Benoît Lachambre te gast als Artist in Residence bij de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO). Benoît Lachambre maakt met alle 37 studenten van de SNDO een creatie van 37 solo's, getiteld 37 solos/Snake Charmers' Ball.

Van 23 januari tot en met 18 februari is de befaamde Canadese choreograaf Benoît Lachambre te gast als Artist in Residence bij de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO). Benoît Lachambre maakt met alle 37 studenten van de SNDO een creatie van 37 solo's, getiteld 37 solos/Snake Charmers Ball.

37 solos/Snake Charmers' Ball gaat op 18 februari 2012 in première tijdens het Something Raw Festival in Frascati in Amsterdam. Tijdens de slotavond zijn de verschillende solo’s vier uur lang te zien in de Expozaal van de Brakke Grond. De solo's zijn los van elkaar te bewonderen op diverse podia en er is een flexibele in- en uitloop. Componist Ivo Bol begeleidt de studenten tijdens deze uitvoering.
 
De residency van Lachambre geeft de studenten de kans kennis te nemen van de werkwijze van de kunstenaar door samen in diens artistieke praktijk te zijn. Het proces dat Lachambre met de SNDO-studenten doormaakt zal deel uitmaken van de voorbereiding voor de nieuwe solo Snakeskins die hij in 2012 zal creëren.

Over Benoît Lachambre
De Canadese Benoît Lachambre (1960) is niet alleen danser en choreograaf maar is daarnaast ook werkzaam als docent en dans ‘improvisator’. Al meer dan dertig jaar werkt hij als choreograaf aan verschillende producties. Hij was onder andere betrokken bij het werk van choreografen Meg Stuart, Sasha Waltz en Boris Charmatz. Dans is voor Lachambre onlosmakelijk verbonden met visual- en performance art. In 1996 richtte Lachambre Par B.L.eux op, dat zich richt op research en creatie in dans.

Deze Artist in Residency komt tot stand in samenwerking met het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Eerder waren LISA, Steve Paxton, Deborah Hay en Ann Liv Young  als Artist in Residence te gast bij de SNDO.

Meer informatie

De Brakke Grond

School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO)

Delen