Capita Selecta: 'An Exacting Material'

Gepubliceerd op

In deze reeks presenteert lector Material and Design Jan Peter Wingender zeven architecten en bouwkundigen die zullen spreken over de traditie van het gebruik van baksteen, de tectonische implicaties van het materiaal en de manier waarop baksteen wordt gebruikt in hedendaagse architectonische ontwerpen.

In deze reeks presenteert lector Material and Design Jan Peter Wingender zeven architecten en bouwkundigen die zullen spreken over de traditie van het gebruik van baksteen, de tectonische implicaties van het materiaal en de manier waarop baksteen wordt gebruikt in hedendaagse architectonische ontwerpen.

De reeks Capita Selecta 'An Exacting Material' wordt gecoördineerd door Jan Peter Wingender, lector Material and Design aan de Academie van Bouwkunst. In deze reeks presenteert hij zeven architecten en bouwkundigen die zullen spreken over de traditie van het gebruik van baksteen, de tectonische implicaties van het materiaal en de manier waarop baksteen wordt gebruikt in hedendaagse architectonische ontwerpen. Deze lezingenreeks is onderdeel van het onderzoeksprogramma undefinedTectonics in Contemporary Brick Architecture dat onder leiding staat van lector Jan Peter Wingender.

In het onderzoeksproject bestudeert Wingender het gebruik van baksteen in de Nederlandse context. Onderwerpen variëren van de productie van bijzondere stenen, de tektonische implicatie van het materiaal en het stedenbouwkundig effect van dit op grote schaal gebruikte materiaal. De activiteiten van het project worden opgenomen in thematische onderwijsprojecten voor Academiestudenten, excursies en tentoonstellingen. De resultaten worden in 2012 gepubliceerd door de Academie van Bouwkunst en Architectura & Natura Publishers.

Programma lezingenreeks 'An Exacting Material'

Delen