Erfgoedarena 1 februari: Relatiebeheer. Eens een vriend, altijd een vriend?

Gepubliceerd op

Een erfgoedproject met buurtbewoners, een internationale subsidieaanvraag, een reizende tentoonstelling: het ene project is nog niet afgelopen of het volgende gaat alweer van start. Maar wat doe je met al die relaties die je tijdens het vorige project hebt opgebouwd? Verlies je elkaar na een tijdelijke projectmatige samenwerking uit het oog of blijf je contact houden? Deel je je contact met je collega’s en wordt die relatie daarna onderdeel van het bedrijfsnetwerk? En wie heeft de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van het contact?

Een erfgoedproject met buurtbewoners, een internationale subsidieaanvraag, een reizende tentoonstelling: het ene project is nog niet afgelopen of het volgende gaat alweer van start. Maar wat doe je met al die relaties die je tijdens het vorige project hebt opgebouwd? Verlies je elkaar na een tijdelijke projectmatige samenwerking uit het oog of blijf je contact houden? Deel je je contact met je collega’s en wordt die relatie daarna onderdeel van het bedrijfsnetwerk? En wie heeft de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van het contact?

Tijdens de Erfgoedarena op 1 februari gaan wij graag met u in gesprek over relatiebeheer. Gezamenlijk willen wij proberen te beantwoorden hoe verbonden te blijven met al die mensen waar wij tijdelijk mee samenwerkten. Wij gaan op zoek naar de betekenis van digitale relatienetwerken en communitysites. Hoe persoonlijk zijn die? Hoe kies je voor de juiste toon en taal, het geschiktste netwerk? Ben je daarbuiten ook daadwerkelijk, offline, met elkaar verbonden? Past vluchtigheid bij deze tijd en behoeven online relaties geen fysieke aanvulling?
 
De avond staat onder leiding van Imre Vegh van Debat.nl. Hij ontvangt Annemarie de Wildt (Amsterdam Museum) die haar ervaring met relatiebeheer met ons deelt. Edwin Jacobs (directeur Centraal Museum), Corine Sonke (psycholoog en adviseur bij NOA-VU.nl) en Mark Swinkels (social media marketeer) reageren op deze ervaring en vertellen over hun best practices.

Praat ook mee op woensdag 1 februari tijdens de Erfgoedarena, vanaf 20.00 uur in de aula van de Reinwardt Academie te Amsterdam; deelnemen is gratis. U kunt zich aanmelden via erfgoedarena@ahk.nl.

De Reinwardt Academie organiseert maandelijks een inhoudelijk erfgoed debat. Elk debat wordt geleid door een expertvoorzitter die in gesprek gaat met gastsprekers en het publiek. De thema's zijn gekozen door een programmacommissie met vertegenwoordigers van het erfgoedbrede veld.

Delen