Interview Folkert Haanstra over authentieke kunsteducatie

Gepubliceerd op

In zijn oratie in 2001 stelde Folkert Haanstra, lector Kunst- en cultuureducatie, voor om het concept van authentiek leren te benutten voor kunstonderwijs. Tien jaar later is tijdens de conferentie Authentieke kunsteducatie eind november de balans opgemaakt. In dit dubbelinterview bespreken twee sprekers van die conferentie, Haanstra en kunstdocent Floor den Uyl, het ideaal en de werkelijkheid van authentieke kunsteducatie.

In zijn oratie in 2001 stelde Folkert Haanstra, lector Kunst- en cultuureducatie, voor om het concept van authentiek leren te benutten voor kunstonderwijs. Tien jaar later is tijdens de conferentie Authentieke kunsteducatie eind november de balans opgemaakt. In dit dubbelinterview bespreken twee sprekers van die conferentie, Haanstra en kunstdocent Floor den Uyl, het ideaal en de werkelijkheid van  authentieke kunsteducatie.

Het interview verscheen in december 2011 in Cultuurplein Magazine.

Download het interview (PDF)

Delen